+38 (095) 390 20 20

ШАФРАН

  •   
  • Модель:  1937

200.00 грн
 Нашли дешевле

Доступні опції

   


Доставка

Безкоштовна доставка по Рівному від 500грн.

Нова Пошта (Кур'єрська доставка, або на відділення) (1-3 робочих днів)

Justin (1-4 робочих днів)

Укрпошта (1-4 робочих днів)


Он-лайн 24/7

Швидко обробляємо замовлення!

Оплата

    - готівка при отриманні
    - післяплата на Новій Пошті
    - передплата на картку ПриватБанку



Опис

Шафран. Супернігін

 Висушені рильця рослини Crocus sativus (ниткоподібні частини квітки) використовуються для приготування спецій з шафрану. Для виробництва одного фунта спеції з шафрану може знадобитися 75 000 квіток шафрану. Шафран в основному вирощується і збирається вручну. Через значні трудозатрати, пов'язані із збиранням врожаю, шафран вважається найдорожчою приправою в світі.

У активних компонентів шафрану є багато терапевтичних властивостей, подібних багатьом традиційних ліків. Відмінний аромат шафрану, схожий на аромат свіжого сіна, пояснюється наявністю таких, хімічних компонентів, як пікрокроцін і шафранал. Шафран також містить природний каротиноид, кроцин, який надає даній спеції золотисто-жовтий відтінок. Шафранал (ефірне масло) - антиоксидант, що володіє цитотоксичність по відношенню до ракових клітин, антіконвульсівнимі і антидепресивну корисними властивостями. Інші ефірні масла, знайдені в шафрані - цинеол, пінен, борнеол, гераніол, лімонен, р-цімол, ліналоол, Терпін та ряд інших. У шафрані міститься маса енергонезалежних активних компонентів. Найважливішим з них є α-кроцин -антіоксідант, антидепресант, наділений протираковими властивостями. Серед інших каротиноїдів, що входять до складу спеції, варто відзначити наступні антиоксиданти: лікопін, зеаксантин, α і β-каротини. Шафран представляється як хороший джерело мінеральних речовин: мідь, калій, кальцій, марганець, залізо, селен, цинк і магній. Калій управляє кров'яним тиском і роботою серцевого м'яза, марганець і мідь потрібні для синтезу антиокисних ферментів, залізо необхідно для відтворення еритроцитів. А ще корисний шафран багатий багатьма життєво важливими вітамінами, включаючи вітамін А, фолієву кислоту, рибофлавін, ніацин, вітамін C, регулярний прийом яких потрібен для оптимального здоров'я.

Солодкі страви з використанням шафрану набувають особливий, неповторний смак. У різних країнах існують свої традиції приготування страв з цією пряністю. У Європі та Північній Америці крокус найчастіше застосовують в кондитерському виробництві, додаючи в тістечка, торти, кекси, печива, креми, помадки, морозиво і желе. В Індії шафран використовують при приготуванні десертів - пудингів, йогуртів. На Сході - це незамінний компонент страв з м'яса, курки, овочів, рису. В європейських країнах шафран додають в страви на основі цінних сортів риб, причому як при їх відварювання. Незалежно від кулінарних традицій кожної з країн, крокус просто незамінний, коли готуються м'ясні, овочеві, бобові страви. Крім цього, ця приправа непогано поєднується з молочними продуктами, максимально підкреслюючи їх смак, і, що важливо, сприяє засвоєнню молока організмом. Чудова особливість шафрану фарбувати страви в золотистий колір і надавати готової страви красиву скориночку знайшла застосування в приготуванні їжі з білих сортів м'яса, риби, птиці. Після використання приправи, така їжа залишається низькокалорійної, дієтичної в повному розумінні цього слова, але має вельми апетитний, недієтичних вид.

Шафран - прянощі з яскраво вираженими індивідуальними властивостями, що має своєрідний смак і незабутній запах, він не переносить присутності інших приправ, тому цю пряність ніколи не використовують в поєднанні з іншими приправами. Кількість крокусу має бути мінімально - це сильна приправа, здатна як прикрасити, наситити смаком і ароматом, так і зіпсувати будь-яку страву, якщо навіть трохи перевищити необхідну дозу. Шафран в кулінарії використовується як цілком, плодами-рильцями, так і у вигляді порошку, який попередньо замочують у воді. Для оптимального нормування, приправу розчиняють у воді або спиртовмісних сумішах - так простіше точно відміряти потрібну кількість пріправи.

Шафран містить величезну кількість активних елементів і, отже, є сильнодіючим засобом. Ось чому вживати його слід з обережністю. Існує і ряд протипоказань. Отже, не можна вживати шафран: дітям, які не досягли 3-річного віку; які хворіють на цукровий діабет, гіпертонію та серцеві захворювання; вагітним і годуючим жінкам. Втім, і іншим необхідно знати міру. Справа в тому, що передозування шафраном підвищує ризик нервового перенапруження і може навіть послужити причиною отруєння.

Рильця шафрану використовують попередньо замочивши у воді або молоці. Можна підсушити сировину також на гарячій сковороді. При приготуванні лікарського засобу необхідно пам'ятати, що цілющі властивості шафрану губляться при високій температурі. Тому застосовується для виготовлення настоянок з рослини тепла кип'ячена вода.

Універсальний загальнозміцнюючий рецепт використання шафрану (ефективний для очищення крові) 10 тичинок шафрану 10 ягід світлого родзинок Помістити в 1/2 склянки холодної води Залишити на ніч, щоб він настоявся. Вранці вода буде золотистого кольору Вранці випити натщесерце Курс лікування 2 місяці, при необхідності повторити через півроку.

Характеристики
продукти
  • Вага
  • Країна виробник Афганістан
  • Торгова марка
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.
 
 
продукти
Вага
Країна виробник Афганістан
Торгова марка
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується!
Captcha

Доставка по Рівному

  • Кур'єрська доставка по Безкоштовна доставка по Рівному від 500грн.

Доставка по Україні

  • Нова Пошта (Кур'єрська доставка додому, або відділення) (1-3 робочих днів)
  • Justin (1-4 робочих днів)
  • Укрпошта (1-4 робочих днів)

Оплата

    - готівка при отриманні
    - післяплата на Новій Пошті
    - передплата на картку ПриватБанку

qrcode
Ссылка на страницуqrcode