КІНОА ЧОРНА

  •   
  • Модель:  1678

180.00 грн
 Нашли дешевле

Доступні опції

   


Доставка

Безкоштовна доставка по Рівному від 500грн.

Нова Пошта (Кур'єрська доставка, або на відділення) (1-3 робочих днів)

Justin (1-4 робочих днів)

Укрпошта (1-4 робочих днів)


Он-лайн 24/7

Швидко обробляємо замовлення!

Оплата

    - готівка при отриманні
    - післяплата на Новій Пошті
    - передплата на картку ПриватБанку



Опис

Унікальність цієї культури оцінили і в країнах Азії, Європи, Північної Америки, Канади. Вона вважається одним з небагатьох рослинних продуктів, що відрізняються природною чистотою: заборонені генетичні досліди з зерновими культурами навіть для захисту від шкідників і збільшення врожайності.

Але насправді кіноа не можна назвати злаком, як і гречку. Найближчими родичами цієї рослини вважаються такі овочі, як шпинат і буряк. З насіння культури отримують борошно і крупу, а пагони і молоде листя іноді використовують, як овочі. Зараз киноа часто присутня в раціоні вегетаріанців. Її відварюють і використовують як гарнір, або додають в перші страви.

Найбільш поширеними є: біла, червона та чорна кіноа.

Великої відмінності по вітамінному та мінеральному складу між ними не існує. Найпопулярнішою для приготування є біла кіноа. Чорну та червону кіноа використовується для приготування салатів та випічки, оскільки вони мають більш витончені смакові властивості та солодші за білу кіноа.

При приготуванні найшвидше готується біла кіноа (за 10-15хв). Червона та чорна потребує на 5-10 хв довше. При приготуванні кількість крупи збільшується майже вдвічі.

Щоб приготувати кіноа, потрібно пам'ятати три правила:

  1. промити її (інакше у готового блюда буде присмак гіркуватий);
  2. не переварити (кіноа розпливеться);
  3. розмішати зварену кашу (щоб уникнути злипання).

Варена кіноа за смаком схожа на неошелушенний рис. І готується ця культура так само, як рис: на частину крупи беруть 2 частини води або будь-якого бульйону і варять до повного вбирання води близько 15-20 хвилин, що в 2-3 рази швидше, ніж час приготування рису. У правильно приготовленої кіноа зародок виглядає, як спіраль зі ступенем готовності al dente (щільний центр).

Крім того, як і рис,

  • В Іспанії кіноа використовується для приготування паельї замість рису;
  • В Італії відварені зерна заправляють оливковою олією і додають пікантний перець і в'ялені томати;
  • У Греції готують салат з чорного або червоного зерна з томатами, м'яким нежирним сиром і спеціями.

Крім того, кіноа широко використовується в якості засипки в різноманітні перші страви, додається в масу для фарширування овочів і птиці, в легені гарніри і теплі салати. Також ця культура надає особливу повітряну текстуру солодкої і прісної випічки.

Кіноа чудово поєднується з багатьма продуктами: м'ясом, овочами, рибою, горіхами, соусами, медом, фруктами. Тому цією культурою можна замінювати рис в улюблених стравах - і отримувати незвичайне, але не менш смачна страва.

Для підвищення цінності кіноа її можна проростити. Тоді в ній активізуються і полегшують травлення ензими та підвищиться вміст вітамінів. На відміну від інших круп, для пророщування кіноа треба всього 2-4 години. Сирий пророщений продукт додають в салати і застосовують, як гарнір до різноманітних холодних страв. Отриману з зерен борошно використовують для випічки хліба, виготовлення найрізноманітніших макаронних виробів та інших страв.

При додаванні води і будь-якого цукру виходить прекрасний прохолодний напій. Але пам'ятайте, що зерна можна використовувати після вимочування містяться в них сапонінів.

З насіння кіноа отримують близький до горіхового масла поживний продукт, а разом з соком маракуйя - смачний густий нектар.

Харчова цінність в 100 грамах:

  • білки 14.12г;
  • жири 6.07г;
  • вуглеводи 57.16г;
  • зола 2.38г;
  • вода 13.28г;
  • калорійність 368кКал.

Основна користь культура полягає в тому, що це чудове джерело рослинного цільного білка (його тут більше, ніж в гречці), при цьому він відмінно засвоюється. У сирих зернах в середньому міститься 16,2% білка, а в ряді сортів - більше 20% (для порівняння: 11-14% у пшениці, 10 - в просі, 7,5 - в рисі, 3,5 - в кукурудзі) . Саме такий зміст білка зробило кіноа просто незамінним продуктом для вагітних, дітей, спортсменів і людей, що займаються фізичною або розумовою працею.

У цьому продукті, як ні в якому іншому джерелі білка, містяться всі цінні амінокислоти: аргінін, валін, ізолейцин, гістидин, лізин, лейцин, метіонін, цистеїн + метіонін, триптофан, треонін, фенілаланін, тирозин + фенілаланін. У зв'язку з тим, що в культурі міститься лізин, організм краще засвоює кальцій, а загоєння пошкоджених тканин відбувається швидше і ефективніше. Також лізин сприяє поліпшенню росту і добре впливає на формування кісток.

Також в кіноа є і майже всі замінні амінокислоти: аланін, аспарагінова кислота, гліцин, глутамінова кислота, серин, пролін, цистеїн, тирозин. Крім унікальних білків, в киноа містяться і жири (з високим вмістом лецитиновою кислоти), вуглеводи, мінерали, клітковину та вітаміни B.

В кіноа більше фолатів (4 мг), рибофлавіну (0,1 мг) і клітковини (2,8 г) , ніж в ячмені, пшениці і рисі. Так, в киноа багато клітковини (2,8 г в 100 грамах готового продукту), завдяки чому вона просто необхідна всім, хто страждає захворюваннями серця, діабет, має надлишкову вагу. Клітковина допомагає вивести з організму токсини і інші шкідливі речовини, холестерин. Крім того, продукт багатий на фітинову кислоту, що здатна зменшити рівень холестерину і попередити розвиток онкологічних хвороб.

Багато в кіноа і різних мінералів: магнію (64 мг на 100 грам готового продукту), калію (172 мг), заліза (1,4 мг), кальцію (17 мг), цинку (1,09 мг). Кіноа також багата фосфором (152 мг). Так, його в три рази більше, ніж у рису найвищої якості, і стільки ж, скільки і у багатьох видів риби.
Лікувальні властивості культури були відкриті індіанцями, для яких насіння рослини були однією зі складових раціону. Вона робить благотворний вплив на серце і судинну систему, так як за рахунок наявності магнію знімає в судинах напруга. Разом з тим, люди, які страждають від мігрені, включивши киноа в раціон, зможуть позбутися від болю назовсім.
 
Завдяки своїм складом, цей продукт, перш за все, необхідний для формування здорового і міцного організму, починаючи від кісток і закінчуючи внутрішніми органами. Постійне вживання допоможе зміцнити кістки, а значить, позбавити від безлічі захворювань, наприклад, артриту, що важливо для людей похилого віку.
 
Постійне вживання кіноа знизить рівень цукру, попередить розвиток серцево-судинних захворювань, допоможе захиститися від анемії.
 
Фахівці рекомендують використовувати кіноа для харчування вагітних і годуючих. При грудному годуванні рекомендують вводити продукт в раціон з обережністю, спостерігаючи за реакцією дитини.
 
Але перш за все, кіноа - це потужне загальнозміцнюючий засіб, що так необхідно людям, які пережили операції або складні хвороби, а також тим, хто кожен день витрачає багато сил і енергії.
Характеристики
продукти
  • Вага 1 КГ
  • Країна виробник
  • Торгова марка
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.
 
 
продукти
Вага 1 КГ
Країна виробник
Торгова марка
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується!
Captcha

Доставка по Рівному

  • Кур'єрська доставка по Безкоштовна доставка по Рівному від 500грн.

Доставка по Україні

  • Нова Пошта (Кур'єрська доставка додому, або відділення) (1-3 робочих днів)
  • Justin (1-4 робочих днів)
  • Укрпошта (1-4 робочих днів)

Оплата

    - готівка при отриманні
    - післяплата на Новій Пошті
    - передплата на картку ПриватБанку

qrcode
Ссылка на страницуqrcode