QR
Каталог
КІНОА БІЛА

КІНОА БІЛА

Наявність: Під замовлення
Ціна 125.00 грн.
*Ціна вказана за кг
Кількість:
-
+
Опис

Унікальність цієї культури оцінили і в країнах Азії, Європи, Північної Америки, Канади. Вона вважається одним з небагатьох рослинних продуктів, що відрізняються природною чистотою: заборонені генетичні досліди з зерновими культурами навіть для захисту від шкідників і збільшення врожайності.

Але насправді кіноа не можна назвати злаком, як і гречку. Найближчими родичами цієї рослини вважаються такі овочі, як шпинат і буряк. З насіння культури отримують борошно і крупу, а пагони і молоде листя іноді використовують, як овочі. Зараз киноа часто присутня в раціоні вегетаріанців. Її відварюють і використовують як гарнір, або додають в перші страви.

Щоб приготувати кіноа, потрібно пам'ятати три правила:

  1. промити її (інакше у готового блюда буде присмак гіркуватий);
  2. не переварити (кіноа розпливеться);
  3. розмішати зварену кашу (щоб уникнути злипання).

Варена кіноа за смаком схожа на неошелушенний рис. І готується ця культура так само, як рис: на частину крупи беруть 2 частини води або будь-якого бульйону і варять до повного вбирання води близько 15-20 хвилин, що в 2-3 рази швидше, ніж час приготування рису. У правильно приготовленої кіноа зародок виглядає, як спіраль зі ступенем готовності al dente (щільний центр).

Крім того, як і рис,

  • В Іспанії кіноа використовується для приготування паельї замість рису;
  • В Італії відварені зерна заправляють оливковою олією і додають пікантний перець і в'ялені томати;
  • У Греції готують салат з чорного або червоного зерна з томатами, м'яким нежирним сиром і спеціями.

Крім того, кіноа широко використовується в якості засипки в різноманітні перші страви, додається в масу для фарширування овочів і птиці, в легені гарніри і теплі салати. Також ця культура надає особливу повітряну текстуру солодкої і прісної випічки.

Кіноа чудово поєднується з багатьма продуктами: м'ясом, овочами, рибою, горіхами, соусами, медом, фруктами. Тому цією культурою можна замінювати рис в улюблених стравах - і отримувати незвичайне, але не менш смачна страва.

Для підвищення цінності кіноа її можна проростити. Тоді в ній активізуються і полегшують травлення ензими та підвищиться вміст вітамінів. На відміну від інших круп, для пророщування кіноа треба всього 2-4 години. Сирий пророщений продукт додають в салати і застосовують, як гарнір до різноманітних холодних страв. Отриману з зерен борошно використовують для випічки хліба, виготовлення найрізноманітніших макаронних виробів та інших страв.

При додаванні води і будь-якого цукру виходить прекрасний прохолодний напій. Але пам'ятайте, що зерна можна використовувати після вимочування містяться в них сапонінів.

З насіння кіноа отримують близький до горіхового масла поживний продукт, а разом з соком маракуйя - смачний густий нектар.

Харчова цінність в 100 грамах:

  • білки 14.12г;
  • жири 6.07г;
  • вуглеводи 57.16г;
  • зола 2.38г;
  • вода 13.28г;
  • калорійність 368кКал.

Основна користь культура полягає в тому, що це чудове джерело рослинного цільного білка (його тут більше, ніж в гречці), при цьому він відмінно засвоюється. У сирих зернах в середньому міститься 16,2% білка, а в ряді сортів - більше 20% (для порівняння: 11-14% у пшениці, 10 - в просі, 7,5 - в рисі, 3,5 - в кукурудзі) . Саме такий зміст білка зробило кіноа просто незамінним продуктом для вагітних, дітей, спортсменів і людей, що займаються фізичною або розумовою працею.

У цьому продукті, як ні в якому іншому джерелі білка, містяться всі цінні амінокислоти: аргінін, валін, ізолейцин, гістидин, лізин, лейцин, метіонін, цистеїн + метіонін, триптофан, треонін, фенілаланін, тирозин + фенілаланін. У зв'язку з тим, що в культурі міститься лізин, організм краще засвоює кальцій, а загоєння пошкоджених тканин відбувається швидше і ефективніше. Також лізин сприяє поліпшенню росту і добре впливає на формування кісток.

Також в кіноа є і майже всі замінні амінокислоти: аланін, аспарагінова кислота, гліцин, глутамінова кислота, серин, пролін, цистеїн, тирозин. Крім унікальних білків, в киноа містяться і жири (з високим вмістом лецитиновою кислоти), вуглеводи, мінерали, клітковину та вітаміни B.

В кіноа більше фолатів (4 мг), рибофлавіну (0,1 мг) і клітковини (2,8 г) , ніж в ячмені, пшениці і рисі. Так, в киноа багато клітковини (2,8 г в 100 грамах готового продукту), завдяки чому вона просто необхідна всім, хто страждає захворюваннями серця, діабет, має надлишкову вагу. Клітковина допомагає вивести з організму токсини і інші шкідливі речовини, холестерин. Крім того, продукт багатий на фітинову кислоту, що здатна зменшити рівень холестерину і попередити розвиток онкологічних хвороб.

Багато в кіноа і різних мінералів: магнію (64 мг на 100 грам готового продукту), калію (172 мг), заліза (1,4 мг), кальцію (17 мг), цинку (1,09 мг). Кіноа також багата фосфором (152 мг). Так, його в три рази більше, ніж у рису найвищої якості, і стільки ж, скільки і у багатьох видів риби.
Лікувальні властивості культури були відкриті індіанцями, для яких насіння рослини були однією зі складових раціону. Вона робить благотворний вплив на серце і судинну систему, так як за рахунок наявності магнію знімає в судинах напруга. Разом з тим, люди, які страждають від мігрені, включивши киноа в раціон, зможуть позбутися від болю назовсім.
 
Завдяки своїм складом, цей продукт, перш за все, необхідний для формування здорового і міцного організму, починаючи від кісток і закінчуючи внутрішніми органами. Постійне вживання допоможе зміцнити кістки, а значить, позбавити від безлічі захворювань, наприклад, артриту, що важливо для людей похилого віку.
 
Постійне вживання кіноа знизить рівень цукру, попередить розвиток серцево-судинних захворювань, допоможе захиститися від анемії.
 
Фахівці рекомендують використовувати кіноа для харчування вагітних і годуючих. При грудному годуванні рекомендують вводити продукт в раціон з обережністю, спостерігаючи за реакцією дитини.
 
Але перш за все, кіноа - це потужне загальнозміцнюючий засіб, що так необхідно людям, які пережили операції або складні хвороби, а також тим, хто кожен день витрачає багато сил і енергії.
Характеристики
продукти
Вага
1 КГ
Країна виробник
Торгова марка