ЧЕЧЕВИЦЯ ЗЕЛЕНА
![]() |
Доставка Безкоштовна доставка по Рівному від 500грн. Нова Пошта (Кур'єрська доставка, або на відділення) (1-3 робочих днів) Justin (1-4 робочих днів) Укрпошта (1-4 робочих днів)
|
![]() |
Он-лайн 24/7 Швидко обробляємо замовлення!
|
![]() |
Оплата - готівка при отриманні - післяплата на Новій Пошті - передплата на картку ПриватБанку
|
Чечевиця - це боби з пікантним смаком, пряним ароматом і корисними властивостями. Рослина містить в собі багато вітамінів, мікро- і макроелементів, а тому вживається в їжу ще з доісторичного періоду. У ньому є цілісний білок, потрібний вегетаріанцям і спортсменам.
Чечевиця - це невеликі плоскі боби, що ростуть на однорічних невисоких кущах. Є однією з найбільш давніх культур. Її вживали в їжу ще з доісторичних часів стародавні єгиптяни, греки, римляни. Крім того, вона також використовувалася як ліки.
Властивості і користь чечевиці.
Цілісний білок, що міститься у великій кількості в цьому продукті легко засвоюеться. Тому арабське блюдо маджадара, що складається з чечевиці і рису, навіть називають м'ясом для бідняків. Ці боби рекомендується вживати в їжу мешканцям північних регіонів, оскільки вони вважаються зігріваючими, особливо в поєднанні з різними спеціями. Користь чечевиці У Стародавньому Римі ця рослина застосовувалася не тільки для приготування їжі, але і в медицині. Чечевиця робить позитивний вплив на людський організм:
- Покращує метаболізм;
- Нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту;
- Очищає кишечник;
- Бореться з недоброякісними пухлинами;
- Втамовує біль під час менструацій;
- Підвищує тонус судин;
- Запобігає розвитку хвороб печінки і нирок;
- Сприяє регенерації шкіри;
- Уповільнює старіння.
Крім того, цей продукт рекомендують включати в свій раціон дієтологи. При правильному вживанні ці боби сприяють схудненню. Вміст білка в бобах - дуже високий, при цьому калорійність чечевиці на 100 грам становить всього 295 кКал, з них:
- полі і моносахаридів - 2,9 г;
- Харчових волокон - 11,5 г;
- Крохмалю - 43,4 г;
- Вуглеводів - 46,3 г;
- Білків - 24 г;
- Води - 14 г;
- Золи - 2,7 г;
- Жирів - 1,5 г;
- Насичених жирних кислот - 0,5 г
Продукт не містить холестерин і спирт, проте чечевиця багата вітамінами:
- РР (ніаціновий еквівалент) - 5,5 мг;
- РР - 1,8 мг;
- В1 - 0,5 мг;
- Е - 0,5 мг;
- В2 - 0,21 мг;
- А - 5 мкг.
У бобах містяться макро- і мікроелементи:
- Калій - 672 мг;
- Кремній - 80 мг;
- Сірка - 163 мг;
- Кальцій - 83 мг;
- Магній - 80 мг;
- Хлор - 75 мг;
- Натрій - 55 мг;
- Залізо - 11,8 мг;
- Фосфор - 390 мг;
- Цинк - 2,42 мг;
- Марганець - 1,19 мг;
- Мідь - 660 мкг;
- Бор - 610 мкг;
- Титан - 300 мкг;
- Алюміній - 170 мкг;
- Нікель - 161 мкг;
- Молібден - 77,5 мкг;
- Фтор - 25 мкг;
- Селен - 19,6 мкг;
- Кобальт - 11,6 мкг;
- Хром - 10,8 мкг;
- Йод - 3,5 мкг.
Завдяки такому складу чечевицю включають в раціон сироїди і вегетаріанці, адже вона має поживні властивості, як у хліба, круп і в деякій мірі м'яса. Корисні властивості пророщеної чечевиці Пророщені боби роблять позитивний вплив на організм. Зокрема, вони сприяють оздоровленню і зниження ваги, нормалізують роботу нервової системи і знижують ризик розвитку злоякісних ракових пухлин.
Види чечевиці
Існує кілька різновидів цієї рослини. Кожен вид бобів відрізняється своїми смаковими якостями і способами обробки. Тому, якщо ви вирішили приготувати страву з чечевиці, спочатку потрібно дізнатися, який вид буде оптимально поєднуватися з іншими продуктами.
Рожева або червона чечевиця. Вона називається також єгипетською, відмінно поєднується з прянощами. Ці боби швидко розварюються, а тому використовуються для приготування різних каш, паштетів, супів-пюре. Велику популярність цей вид отримав в Індії і Туреччини, де страви з нього вважають делікатесом. Доведена до готовності червона чечевиця стає золотистою.
Недозріла зелена сочевиця. Ці боби варяться довше і зберігають форму при термообробці. Їх можна попередньо не замочувати. Вони відмінно поєднуються з м'ясом, рибою і використовуються для приготування салатів. У такий чечевиці - цікавий аромат, м'яка оболонка і мармуровий відтінок.
Коричнева континентальна чечевиця. Найпоширеніша в кулінарії. Боби швидко розварюються, а тому використовуються в основному для приготування супів. Перед варінням їх бажано замочити у воді кімнатної температури на півгодини. Готова коричнева чечевиця має оригінальний грибний або горіховий смак.
Чорна дрібна чечевиця. Цей вид також називають білугою через дрібний розмір бобів, які нагадують ікринки. З такою чечевиці можна приготувати супи і гарніри. Вона швидко вариться, має специфічний запах і смак.
Приготування чечевиці.
Історія застосування цього продукту в кулінарії почалася ще в стародавні часи. На сьогоднішній день чечевиця використовується в різних кухнях світу. Найчастіше з усіх різновидів в їжу вживають червоні, зелені та коричневі боби.
Чечевиця - корисний продукт, що відрізняється оригінальним, пряним ароматом, вишуканим смаком і легкістю приготування. З цих бобів можна готувати святкові та пісні страви, а унікальний склад і зміст цілісного білка перетворює смачну їжу в максимально корисну для вашого організму.
- Вага 1 КГ
- Країна виробник
- Торгова марка
продукти | |
Вага | 1 КГ |
Країна виробник | |
Торгова марка |
Доставка по Рівному
- Кур'єрська доставка по Безкоштовна доставка по Рівному від 500грн.
Доставка по Україні
- Нова Пошта (Кур'єрська доставка додому, або відділення) (1-3 робочих днів)
- Justin (1-4 робочих днів)
- Укрпошта (1-4 робочих днів)
Оплата
- готівка при отриманні
- післяплата на Новій Пошті
- передплата на картку ПриватБанку