ЧЕЧЕВИЦЯ ЗЕЛЕНА

  •   
  • Модель:  1015

32.00 грн
 Нашли дешевле

Доступні опції

   


Доставка

Безкоштовна доставка по Рівному від 500грн.

Нова Пошта (Кур'єрська доставка, або на відділення) (1-3 робочих днів)

Justin (1-4 робочих днів)

Укрпошта (1-4 робочих днів)


Он-лайн 24/7

Швидко обробляємо замовлення!

Оплата

    - готівка при отриманні
    - післяплата на Новій Пошті
    - передплата на картку ПриватБанку



Опис

Чечевиця - це боби з пікантним смаком, пряним ароматом і корисними властивостями. Рослина містить в собі багато вітамінів, мікро- і макроелементів, а тому вживається в їжу ще з доісторичного періоду. У ньому є цілісний білок, потрібний вегетаріанцям і спортсменам.

Чечевиця - це невеликі плоскі боби, що ростуть на однорічних невисоких кущах. Є однією з найбільш давніх культур. Її вживали в їжу ще з доісторичних часів стародавні єгиптяни, греки, римляни. Крім того, вона також використовувалася як ліки.

Властивості і користь чечевиці.

Цілісний білок, що міститься у великій кількості в цьому продукті легко засвоюеться. Тому арабське блюдо маджадара, що складається з чечевиці і рису, навіть називають м'ясом для бідняків. Ці боби рекомендується вживати в їжу мешканцям північних регіонів, оскільки вони вважаються зігріваючими, особливо в поєднанні з різними спеціями. Користь чечевиці У Стародавньому Римі ця рослина застосовувалася не тільки для приготування їжі, але і в медицині. Чечевиця робить позитивний вплив на людський організм:

  • Покращує метаболізм;
  • Нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту;
  • Очищає кишечник;
  • Бореться з недоброякісними пухлинами;
  • Втамовує біль під час менструацій;
  • Підвищує тонус судин;
  • Запобігає розвитку хвороб печінки і нирок;
  • Сприяє регенерації шкіри;
  • Уповільнює старіння.

Крім того, цей продукт рекомендують включати в свій раціон дієтологи. При правильному вживанні ці боби сприяють схудненню. Вміст білка в бобах - дуже високий, при цьому калорійність чечевиці на 100 грам становить всього 295 кКал, з них:

  • полі і моносахаридів - 2,9 г;
  • Харчових волокон - 11,5 г;
  • Крохмалю - 43,4 г;
  • Вуглеводів - 46,3 г;
  • Білків - 24 г;
  • Води - 14 г;
  • Золи - 2,7 г;
  • Жирів - 1,5 г;
  • Насичених жирних кислот - 0,5 г

Продукт не містить холестерин і спирт, проте чечевиця багата вітамінами:

  • РР (ніаціновий еквівалент) - 5,5 мг;
  • РР - 1,8 мг;
  • В1 - 0,5 мг;
  • Е - 0,5 мг;
  • В2 - 0,21 мг;
  • А - 5 мкг.

У бобах містяться макро- і мікроелементи:

  • Калій - 672 мг;
  • Кремній - 80 мг;
  • Сірка - 163 мг;
  • Кальцій - 83 мг;
  • Магній - 80 мг;
  • Хлор - 75 мг;
  • Натрій - 55 мг;
  • Залізо - 11,8 мг;
  • Фосфор - 390 мг;
  • Цинк - 2,42 мг;
  • Марганець - 1,19 мг;
  • Мідь - 660 мкг;
  • Бор - 610 мкг;
  • Титан - 300 мкг;
  • Алюміній - 170 мкг;
  • Нікель - 161 мкг;
  • Молібден - 77,5 мкг;
  • Фтор - 25 мкг;
  • Селен - 19,6 мкг;
  • Кобальт - 11,6 мкг;
  • Хром - 10,8 мкг;
  • Йод - 3,5 мкг.

Завдяки такому складу чечевицю включають в раціон сироїди і вегетаріанці, адже вона має поживні властивості, як у хліба, круп і в деякій мірі м'яса. Корисні властивості пророщеної чечевиці Пророщені боби роблять позитивний вплив на організм. Зокрема, вони сприяють оздоровленню і зниження ваги, нормалізують роботу нервової системи і знижують ризик розвитку злоякісних ракових пухлин.

Види чечевиці

Існує кілька різновидів цієї рослини. Кожен вид бобів відрізняється своїми смаковими якостями і способами обробки. Тому, якщо ви вирішили приготувати страву з чечевиці, спочатку потрібно дізнатися, який вид буде оптимально поєднуватися з іншими продуктами.

Рожева або червона чечевиця. Вона називається також єгипетською, відмінно поєднується з прянощами. Ці боби швидко розварюються, а тому використовуються для приготування різних каш, паштетів, супів-пюре. Велику популярність цей вид отримав в Індії і Туреччини, де страви з нього вважають делікатесом. Доведена до готовності червона чечевиця стає золотистою.

Недозріла зелена сочевиця. Ці боби варяться довше і зберігають форму при термообробці. Їх можна попередньо не замочувати. Вони відмінно поєднуються з м'ясом, рибою і використовуються для приготування салатів. У такий чечевиці - цікавий аромат, м'яка оболонка і мармуровий відтінок.

Коричнева континентальна чечевиця. Найпоширеніша в кулінарії. Боби швидко розварюються, а тому використовуються в основному для приготування супів. Перед варінням їх бажано замочити у воді кімнатної температури на півгодини. Готова коричнева чечевиця має оригінальний грибний або горіховий смак.

Чорна дрібна чечевиця. Цей вид також називають білугою через дрібний розмір бобів, які нагадують ікринки. З такою чечевиці можна приготувати супи і гарніри. Вона швидко вариться, має специфічний запах і смак.

Приготування чечевиці.

Історія застосування цього продукту в кулінарії почалася ще в стародавні часи. На сьогоднішній день чечевиця використовується в різних кухнях світу. Найчастіше з усіх різновидів в їжу вживають червоні, зелені та коричневі боби.

Чечевиця - корисний продукт, що відрізняється оригінальним, пряним ароматом, вишуканим смаком і легкістю приготування. З цих бобів можна готувати святкові та пісні страви, а унікальний склад і зміст цілісного білка перетворює смачну їжу в максимально корисну для вашого організму.

Характеристики
продукти
  • Вага 1 КГ
  • Країна виробник
  • Торгова марка
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.
 
 
продукти
Вага 1 КГ
Країна виробник
Торгова марка
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується!
Captcha

Доставка по Рівному

  • Кур'єрська доставка по Безкоштовна доставка по Рівному від 500грн.

Доставка по Україні

  • Нова Пошта (Кур'єрська доставка додому, або відділення) (1-3 робочих днів)
  • Justin (1-4 робочих днів)
  • Укрпошта (1-4 робочих днів)

Оплата

    - готівка при отриманні
    - післяплата на Новій Пошті
    - передплата на картку ПриватБанку

qrcode
Ссылка на страницуqrcode