QR
Каталог
Отже, перший місяць весни - березень - вже позаду і весна в самому розпалі!
 
Настав квітень - найвеселіше і смішний місяць року! Хто хоч раз попадався на виверти любителів першоквітневих жартів, обов'язково щиро порадіє його настання.
 
Крім цього, квітень вважається ще й самим сонячним місяцем, так як саме в цей період сонце збільшує свою активність, даруючи нам відчуття тепла і затишку.
 
У перекладі з латинської слово «квітень» означає «зігріває», «сонячний». А наші предки називали його «кольорових» за квіти, які нам дарує земля з його приходом.
 
Квітня є другим місяцем весни, тому в цей час року природа практично повністю прокидається від сну. Однак, навіть не дивлячись на це, потрібно бути готовим до холодів, які все ще можуть повернутися.
 
З огляду на це, а також неабиякий авітаміноз, який зазвичай розвивається до цього періоду, нам необхідно переглянути свій раціон харчування і постаратися всіляко допомогти своєму організму уберегтися від захворювань, стресів і весняних депресій.
 
З чого почати? З насичення вітамінами і мікроелементами. Для цього потрібно вживати якомога більше овочів і фруктів, а також фруктових соків і свіжої зелені.
 
Не можна забувати і про різні цільних крупах, завдяки вживання яких наш організм отримує вітаміни групи В в достатній кількості. А саме вони і допомагають нам впоратися зі стресовими ситуаціями і зберігати бадьорість і гарний настрій.
 
Також важливо щодня включати в свій раціон м'ясо і рибу, а також морепродукти і бобові, які містять величезну кількість корисних речовин, в тому числі і магнію, необхідного для підвищення тонусу організму.
 
По можливості краще готувати їжу на пару або відмовитися від термічної обробки, в результаті якої знищується основна частина корисних речовин.
 
І найголовніше, не потрібно сліпо слідувати моді і активно худнути в цей період, дотримуючись радикальних дієт. Наш організм і так досить виснажений і потребує нашої підтримки. Краще додайте різноманітності в їжу, займіться спортом і виключіть солодощі і шкідливі продукти. І тоді літо Ви обов'язково зустрінете здоровими, підтягнутими і щасливими!
 
Салат качанний
Незмінний інгредієнт рибних, м'ясних і картопляних страв, який не тільки надає їм особливий смак, але і значно покращує їх засвоюваність. Відомо, що ця рослина користувалося величезною популярністю у древніх римлян, греків і єгиптян.
 
З огляду на цілий ряд переваг цієї рослини, його користь важко переоцінити. До його складу входять бор, йод, цинк, кобальт, мідь, марганець, титан, кальцій, калій, фосфор, залізо і сірка. Завдяки цьому регулярне вживання цього продукту нормалізує діяльність нервової та кровотворної систем, а також забезпечують здоровий стан шкіри, волосся і сухожиль.
 
Листя салату є джерелами вітамінів А і С, а також цінуються за свої відхаркувальні, сечогінні, протикашльові і заспокійливі властивості. Більш того, в них є речовини, які позитивно впливають на роботу печінки, нирок і підшлункової залози.
 
Цей продукт лікарі радять вживати при цукровому діабеті і ожирінні, так як він істотно покращує травлення.
 
У народній медицині салат використовується при безсонні, цинзі, гіпертонії і атеросклерозі. Крім цього він широко застосовується в дієтичному і дитячому харчуванні, так як має невелику калорійністю.
 
Авокадо
Фрукт, який увійшов до Книги рекордів Гіннеса за свою поживність. Оцінивши по достоїнству всі його корисні якості, його стали використовувати не тільки в харчовій промисловості, а й у косметичній.
 
М'якоть авокадо високо цінується за величезну кількість вітамінів В-групи, а також Е, А, С, К, РР. Крім них в складі цього фрукта є фолієва кислота, кальцій, залізо, калій, натрій, сірка, хлор, йод, магній, бор, марганець і т.д.
 
Регулярне вживання авокадо знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і хвороб крові, зокрема недокрів'я. Лікарі рекомендують вживати цей фрукт при катаракті, цукровому діабеті, хронічних закрепах, порушеннях роботи шлунково-кишкового тракту, а також після перенесення інфекційних захворювань і операцій.
 
Більш того, в його склад входять речовини, що позитивно впливають на нервову систему, і, тим самим, що поліпшують загальний стан організму.
 
Завдяки високій концентрації вітамінів А і Е, введення авокадо в раціон дозволяє оздоровити шкіру, оберігаючи її від запалень, псоріазу і вугрової висипки, а також розгладжує дрібні зморшки.
 
З огляду на досить високу калорійність авокадо, людям з надмірною вагою потрібно вживати його помірно.
 
Цибуля-шалот
Один з улюблених інгредієнтів гурманів, які використовують його замість ріпчастої цибулі.
 
У її листі міститься велика кількість вітамінів, ефірного масла і цукру. На відміну від ріпчастої цибулі в шалот більше вітаміну С і корисних речовин. До того ж, вона є дієтичним продуктом, що володіє порівняно невисокою калорійністю і має відмінні лікувальні властивості.
З мінеральних речовин в ній є кальцій, калій, фосфор, залізо, хром, молібден, кремній, германій і нікель, а також вітаміни групи В і каротиноїди.
 
Шалот широко використовується при лікуванні захворювань очей і шлунково-кишкового тракту. Завдяки тонкому смаку її активно використовують у французькій кухні, додаючи в соуси, супи і м'ясні страви.
 
Також шалот можна маринувати або вживати в свіжому вигляді.
 
Чорнослив
Один з найпопулярніших сухофруктів, який відрізняється високою калорійністю і цілим рядом корисних властивостей.
 
Вітаміни групи В, С, РР, Е, залізо, кальцій, натрій, магній, фосфор, калій, йод, цинк мідь, а також клітковина, пектини, крохмаль і органічні кислоти - ось далеко не повний список корисних речовин, які є у чорносливу .
 
Завдяки цьому він позитивно впливає на серцево-судинну систему, прекрасно тонізує організм і поліпшує його загальний стан.
 
Чорнослив використовують при сечокам'яній хворобі і порушенні кислотно-лужного балансу. Його вживають для підвищення імунітету, особливо, перебуваючи в екологічно забрудненому середовищі. Також його включають в раціон хворих на онкологічні захворювання, гіпертонією, хворобами шлунково-кишкового тракту, печінки і нирок.
 
Лікарі радять вживати чорнослив при анемії і авітамінозах.
 
Він часто входить до складу м'ясних страв, салатів і компотів, оскільки володіє здатністю уповільнювати зростання шкідливих мікроорганізмів. Також його використовують в кондитерських виробах і вживають в свіжому вигляді.
 
Фуджі яблука
Вважаються зимовим сортом яблук, так як визрівають вони в кінці жовтня і можуть довго лежати, чудово зберігаючи свіжість та свої корисні властивості.
 
У них багато клітковини, органічних кислот, калію, натрію, магнію, фосфору, заліза, йоду, вітамінів В-групи, С, Е, РР.
 
Ці яблука відрізняються порівняно невисокою калорійністю і часто входять до складу дієтичних страв.
 
Регулярне вживання цих яблук нормалізує роботу кишечника і сприяє його природному очищенню. Лікарі радять вживати ці фрукти для профілактики застуди, інфекційних і очних захворювань.
 
Їх вводять в раціон для профілактики подагри і сечокам'яної хвороби і зміцнення стінок судин. До того ж вони мають позитивну дію на шкіру, волосся і нігті.
 
Найбільш корисні свіжі яблука. Однак можна варити з них компоти, додавати в салати і випічку.
 
Квашений, солоний, маринований буряк
Неймовірно цінний овоч, про користь якого знали ще в стародавні часи, коли поневолені племена сплачували данину саме їм.
 
У буряках є каротин, вітаміни В-групи, С, РР, фолієва кислота, бор, марганець, мідь, фосфор і ін.
 
Лікарі радять вживати її для профілактики авітамінозів, анемії, а також при таких захворюваннях, як цинга, недокрів'я, гіпертонія. У народній медицині буряки використовують для лікування запальних процесів і виразок.
 
До того ж, її вживання сприяє виведенню токсинів з організму, запобігає розвитку серцево-судинних захворювань, хвороб шлунково-кишкового тракту, лейкемії.
 
Також вона позитивно впливає на функціонування печінки і обмін речовин.
 
Квашена, солона або маринована буряк не тільки зберігає свої корисні властивості, але і є відмінним доповненням пісного столу. При цьому вона характеризується невисокою калорійністю.
 
Кукурудзяна крупа
Незважаючи на свою високу калорійність, ця крупа рекомендується при ожирінні і малорухливому способі життя, так як її білки відмінно очищають кишечник і, як результат, не викликають появи надмірної ваги.
 
Кукурудзяна крупа характеризується високим вмістом вітамінів групи В, а також А і РР.
 
Її високо цінують за здатність виводити шкідливі речовини з організму.
 
егулярное вживання цієї крупи робить позитивний вплив на зуби і попереджає ризик розвитку серцево-судинних захворювань і хвороб шлунково-кишкового тракту.
 
Лікарі радять вводити кукурудзяну крупу в раціон дитячого харчування, так як вона не викликає алергії. З неї готують каші, супи, запіканки, начинки для пирогів.
 
Боби
Цінна культура, що відрізняється чудовим смаком і маслянистої структурою.
 
Вони характеризуються високим вмістом білків, вуглеводів, клітковини, каротину, пектинів, фолієвої кислоти, вітамінів В-групи, С, А, РР, а також калію, кальцію, фосфору, магнію, заліза, сірки та ін.
 
Користь бобів полягає в нормалізації рівня цукру в крові, виведення токсинів з організму, позитивний вплив на шкіру і волосся. До того ж, боби захищають організм від інфекцій і покращують травлення.
 
Через свою невисоку калорійність вони активно використовуються в вегетаріанському і дієтичному харчуванні. У народній медицині їх використовують для лікування проносів і наривів. Регулярне вживання бобів дозволяє зупинити розвиток раку.
 
Боби відварюють, тушкують, запікають, додають в супи і м'ясні страви.
 
Сардина
Невелика морська риба, спосіб життя якої до сих пір сповнений загадок. Мешкає вона практично весь час на глибині, але щоліта підпливає близько до берегів тих країн, які знаходяться на Атлантичному узбережжі.
 
У складі сардини багато йоду, кальцію, фосфору, кобальту, калію, цинку, фтору, натрію і магнію. До того ж вона містить вітаміни В-групи, А і D.
 
Регулярне вживання цієї риби допомагає запобігти серцево-судинні захворювання, поліпшити зір і роботу мозку, а також послабити симптоми псоріазу.
 
Лікарі особливо радять вживати сардину при вагітності, так як жирні кислоти, які є в її складі, позитивно впливають на зароджується організм.
 
Відварна сардина підвищує імунітет завдяки вмісту коензиму. До того ж, введення цієї риби в раціон попереджає розвиток астми, атеросклерозу, ревматоїдного артриту і навіть раку.
 
Крім цього, м'ясо сардини корисно для кісток і нормального функціонування нервової системи.
 
Сардину вживають у відвареному і смаженому вигляді, з неї варять супи і бульйони. Вона не викликає ожиріння, так як має порівняно невисокою калорійністю.
 
Салака
Ще один представник сімейства оселедцевих, який цінується за високі смакові якості. Салака є національним блюдом фінів і шведів.
 
До складу цієї риби входить цілий комплекс корисних речовин, а саме: вітаміни групи В, а також А, D, С, Е, РР. Крім них, магній, натрій, кальцій, кобальт, фосфор, хлор, сірка, залізо, молібден, нікель, марганець, мідь і ін. І все це при досить низькій кількості калорій.
 
Також салака багата жирними кислотами омега-3, які перешкоджають розвитку холестерину.
 
Регулярне вживання цієї риби запобігає розвитку серцево-судинних захворювань, гіпертонії, запальних процесів в суглобах, позитивно впливає на зір і роботу мозку.
 
Найчастіше салаку вживають в солоному і копченому вигляді.
 
Кефір
Незвичайно корисний напій з багатою історією і не менш багатим комплексом корисних речовин. У ньому містяться вітаміни В-групи, А, С, Е, РР, Н, D, а також цинк, калій, кальцій, натрій, залізо, фосфор, сірка, фтор, йод, молібден, кобальт, хром, марганець та інші мінерали , амінокислоти і молочнокислі бактерії.
 
Цей напій легко засвоюється і при цьому робить позитивний вплив на роботу кишечника. Саме тому лікарі радять вживати його при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки і нирок, а також у період важких навантажень і при порушеннях сну.
 
Кефір підвищує імунітет і допомагає відновлювати сили після операцій. До того ж, він широко використовується в косметології, будучи одним з компонентів поживних масок для волосся і шкіри.
 
Кефір вживають в свіжому вигляді, а також використовують при приготуванні кондитерських виробів, десертів, маринаду і соусів. У кулінарії він цінується за відмінний смак і невисоку калорійність.
 
Перепілка
Досить популярний і смачний продукт, регулярне вживання якого приносить величезну користь організму.
 
У складі перепелиного м'яса є вітаміни групи В, а також D і РР. Завдяки високій поживності, а також наявності калію, фосфору, міді та інших амінокислот воно широко використовується в лікувальному і дієтичному харчуванні.
 
Цей вид м'яса рекомендують пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями, хворобами печінки, нирок, легенів, а також опорно-рухового апарату і шлунково-кишкового тракту.
 
Введення цього м'яса в раціон допомагає поліпшити роботу нервової системи, підвищити рівень гемоглобіну, зміцнити кісткову тканину, нормалізувати кровообіг і поліпшити загальний стан організму.
 
Калорійність перепелиного м'яса досить висока, тому зловживати ним все ж не варто.
 
Мясо перепілки обсмажують, відварюють, готують на грилі, фарширують і подають під різноманітними соусами.
 
Фундук
Смачний, поживний і висококалорійний продукт, в якому, однак, міститься велика кількість корисних речовин. Серед них: вітаміни С, Е, В-групи, а також залізо, калій, кобальт, фосфор, кальцій, ціамін, цинк, протеїн, ніацин.
 
Фундук вживають для профілактики раку, захворювань серцево-судинної системи, а також нервової, репродуктивної і м'язової. Він допомагає зміцнити зуби і кістки, очистити організм і підвищити імунітет.
 
Фундук відрізняється низьким вмістом вуглеводів, тому його дозволяють використовувати навіть в дієтичному раціоні і при захворюванні на цукровий діабет. Лікарі радять вводити його в раціон дітей і літніх людей.
 
У народній медицині фундук використовується при сечокам'яній хворобі і нормалізації обміну речовин.

Додайте сил своєму організму споживаючі поживні продукти, що мають багатий вітамінний і мікроелементний склад, та займайтесь спортом, щоб тримати організм в тонусі.

Частину цих продуктів Ви можете знайти у нашому інтернет-магазині "Фруктовий сад" (frukt-sad.com.ua), які ми залюбки доставимо для Вас.